Mep©Caramel
Nasz słód ma od 100-130 EBC. W zależności od barwy, słody karmelowe charakteryzują się odmiennym aromatem. Jasne odmiany cechuje słodkawy zapach słodowy, natomiast ciemne posiadają aromat silnie słodowy lub orzechowy, a nawet zbliżony do czekoladowego. Melanoidyny — końcowy produkt reakcji Maillarda, posiadają właściwości redukcyjne, a więc mogą działać jako antyoksydanty. Opóźniają proces utleniania piwa puszkowe-go i butelkowego. Dlatego właśnie słód karmelowy oddziałuje niezwykle korzystnie na stabilizację aromatu. Ponadto zachodzący podczas produkcji proces denaturacji białka dodatkowo wpływa korzystnie na stabilność piany.
Możliwości zastosowania słodów karmelowych są bardzo szerokie. Przede wszystkim wykorzystywane są, aby w piwie uzyskać mocny aromat słodowy i
zdecydowany, pełny smak oraz stabilną pianę. Używa się ich także w celu uzupełnienia niedostatku smaku lub zapachu w piwach o obniżonej zawartości
alkoholu i piwach niskokalorycznych. Ciemnym piwom mają zapewnić barwę i wysokie walory smakowe
Wysyłka jest darmowa niezależnie od wielkości zamówienia.
W przypadku zakupu 9 worków i więcej doliczany jest koszt palety w wysokości 35 zł netto.
Na palecie znajduje się do 800 kg.
Waga worka może się różnić od dekalrowanej o +/- 0.5%